Saturday, January 28, 2012

12 Lagu Hebat Bertanding dalam Anugerah Juara Lagu 26

29 Januari 2012, Anugerah Juara Lagu ke-26 yang diadakan di Stadium Bukit Jalil akan disiarkan secara langsung. Sebanyak 12 lagu akan dipertandingkan pada malam itu, iaitu Wanita Seluruh Dunia nyanyian kumpulan Projek Pistol, Sedetik Lebih (Jaclyn Victor), Sungai Lui (Aizat), Cinta Muka Buku (Najwa Latif), Kalau Berpacaran (Sohaimi Mior Hassan, Ana Raffali & Altimet) dan Awan Nano (Hafiz).

Selain itu, Kekanda Adinda nyanyian bersama Atilia dan Monoloque, Beribu Sesalan (Ning Baizura, Shila Amzah & Jaclyn Victor), Karma (Faizal Tahir), Kisah Hati (Alyah) serta Penakut dan Gadis Semasa (Yuna) juga dipertandingkan.

Kesemua lagu itu memang hebat belaka, tapi saya lebih menggemari lagu Kisah Hati, Beribu Sesalan dan Awan Nano. Lagu Sedetik Lebih pun sedap didengar, tapi saya lebih suka kalau ia dinyanyikan sendiri penyanyi asalnya Anwar Zain.

Saya malas nak tengok semasa pertandingan separuh akhir tempoh hari, tapi, berkemungkinan besar, masa siaran langsung tu, saya teringin nak menontonnya di depan TV sambil duduk-duduk makan kacang.

No comments:

Post a Comment