Thursday, September 15, 2016

Kenangan di Mina

Hari ini, hari ke-4 Hari Raya Aidil Adha. Alhamdulillah, terima berita daripada adinda saya dan suaminya yang telah selesai mengerjakan rukun haji mereka. Pasti pada saat saya menulis ini, mereka telah berada kembali di kota Mekah.
 
Teringat kenangan manis waktu berada di Mina ketika menjadi tetamu Allah tidak lama dahulu. Memang ketika berada di Mina, agak mencabar namun, alhamdulillah segalanya dipermudahkan. Daripada khabar yang diterima daripada adinda saya, syukur mereka berdua juga dipermudahkan dalam menyelesaikan ibadah haji sewaktu di Arafah dan Mina.

Pada tahun lepas, seorang adik perempuan saya yang bongsu berpeluang menjadi tetamu Allah. Ketika peristiwa rempuhan berlaku di Mina, memang agak cemas kami sekeluarga menanti khabar. Syukurlah pada zaman teknologi maklumat ini, mudah untuk mendapatkan khabar dan mereka di sana juga segera menyampaikan khabar bahawa mereka selamat. 
 
Saya bersyukur kerana urusan kami dulu juga dipermudahkan. Paling manis, apabila berada dalam kelompok yang sangat baik dan bertimbang rasa. Saya juga berpeluang ke sana bersama-sama suami, adik dan adik ipar saya. Makan maggi pada pagi raya juga memang sesuatu yang pasti menjadi kenangan yang tidak dilupakan. Berpeluang ke sana ketika masih bertenaga memang satu daripada rezeki yang Allah anugerahkan. Semoga dianugerahkan lagi peluang untuk menjadi tetamuNya saban tahun. 
5 comments:

 1. Hello! Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
  Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
  Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

  ReplyDelete

 2. تقدم شركة تاج 0551844053 افضل خدمات التنظيف للمنازل والبيوت وكذلك ايضا تنظيف السجاد والموكيت والمجالس وبيوت الشعر
  بالدمام والخبر تنظيف فلل وشقق ومطاعم نقدم عمليات التنظيف الشاملة بمفهموها العصرى والحديث
  شركة تنظيف بالدمام
  شركة تنظيف منازل بالدمام
  شركة تنظيف خزانات بالدمام
  شركة تنظيف سجاد بالدمام
  شركة تنظيف فلل بالدمام
  شركة جلي بلاط ورخام وسيراميك بالدمام
  شركة تنظيف شقق بالدمام
  شركة تنظيف مجالس بالدمام
  شركة طيوب لتسليك المجارى بالدمام

  ReplyDelete